Es selamü aleyküm dostlar
mart ayinin sonlarina geldigimiz halde havalarin isinmamasi ve salgin halinde olan grip
oldukca yipratti herkezi. günümüz sartlarlarinda hormonsuz gida bulmak zor olsada sebzelere
agirlik vermek gerekiyor günlük beslenmemizde .cocuklara bir sekilde sebze yedirmenin yollarini aramka düsündürücü olsada annelere yardimci olmak gerek son günlerde dahada cok arttirdim cabalarimi sizler icin . ben bu konuda cok sansliyim, elhamdülillah kizim sebzenin her türünü severek tüketiyor.benim tek dikkat ettigim devamli degisik sekillerde sunarak sebze sevgisini daha cok pekistirmek. bu gün alisveris merkezinde göz gezdirdim .rabbimin lütfu sebzeler okadar canli o kadar canli görünüyorduki zamani gecmek üzere olan karnabahari tereddüt etmeden aldim.
herkezin bir mücver tarifi vardir. karnabaharinda yapilir genelde mücveri.
ama cok zaman haslanarak bir cok vitamin kaybi ile hazirlanir .ben bunun önüne gecmek, ayni zamanda zaman tasarrufu icin farkli bir sekilde hazirladim. elbet kizim tarafindan tam oy aldi ;)
niyet kolayliklara vesile olmak dilerim beyenilir
gerekli malzeme
850 gr yani ortaboy bir karnabahar temizlenmis haliyle bu miktar olmali
6 yumurta büyük boy
1 su bardagi un
1 iri sogan rendelenmis
bir tutam maydanoz
tuz karabiber bir miktar muskat rendesi bir tutam kimyon
kizartmak icin siviyag
servis önerisi icin sarimsakli yogurt
ve 3 yemek kasigi siviyag
yarim yemek kasigi biber salcasi
bir tatl kasigi nane
karnabahari yikayip sap kismini bicakla cikaralim .bir tahta üzerinde önce dilimleyelim sonrasinda oldukca kücük dograyalim bir kaba koyup soganida üzerine rendeleyelim .geri kalan diger malzemeleri ilave edip iyice karistiralim .burada önemli nokta karnabahari oldukca kücük dogramak
15 dakika dinlendirelim .daha sonra tavaya siviyag koyup isinmaya birakalim. atesiniz cok harli olmasin .yagdan tasarruf saglamak icin tavanizi biraz derin, ama ebatini kücük kullanmaniz yag israfini önleyecektir. üzerini gececek kadar yag kullanmaniz kafi .kizartma yaparken parti parti kizartmak yag isisi yönünden mecburdur.tavaya koydugunuz kizarinca onu alip daha sonra tekrar isleme gecmelisiniz . isi dengesi bozulunca kizartilan yiyecek cok yag ceker buna dikkat edelim .
bu sekilde harcimizi bitirelim . her porsiyon bir bucuk yemek kasigi olursa mücverin ebati hos oluyor ayni büyüklükte olmasina özen gösterelim
söyledigim sekilde kizartirsaniz, inanin kagit havlu ile yaginin cekmesine
gerek kalmadan tabaga alabilirsiniz
mücveri kizarttigimiz yagdan 3-4 kasik baska bir tavaya alalim. yag zaten sicak hemen ocaga koyup icersine salcamizi ilave edelim salca cözülünce ocaktan cekip nane ile tatlandiralim .
salcanizin tuzuna göre tuz karabiber tatlandirmasi yapabilirsniz .
simdi servis zamani
karnabahari tabaga koyalim. üzerine bir kasik sarimsakli yogurt gezdirelim
bir miktar kizarttigimiz salcali yagimizla görselligi tamamlayalim
cocuklar varsa masada mutlaka makarna diyorum yanina ;)
afiyet sifa olsun dostlar daim dualara talibim
Muhabbetle