es selamü aleyküm dostlarim .
yine makarna sizlere :) ben yaptigim sekli ile paylasiyorum sizlere .
dilerseniz siz hazir makana yapip siz yanlizca sosu yapabilirsiniz
önce makarna sonra sos tarifi geliyor
&
verecegim linkte makarna yapimi mevcut burada
ha ne var bu tarifimizde ,ben salcali yaptim makarnami ..
kirmizi kirmizi cok hos oldu makarna tarifine malzemeye ek olarak yarim yemek kasigindan biraz fazla salca koyup yoguruyorsunuz oradaki islemleri sirasi ile takip ediyorsunuz
yada makarna posetinin agizi aciyorsunuz arzunuza kalmis
sira geldi sosumuza
sosumuzun malzemesi cok yalin .
2 adet pirasa 2 adet ortaboy kurusogan , 2 dis sarimsak yarim bag maydanoz ve 130 ml sivi yag
üzerine dökmek icin 100 gr parmesan yada tulum peyniri
pirasalari soganlari sarimsaklari temizleyip dograyalim maydanozu da dograyip
tavada sivi yagimizi istalim. yag miktarinda sakin azaltma yapmayin!
bol yagda kavrulmasi gerekiyor
dogradigimiz malzemenin yarisini tavaya kizgin yaga katalim yavas yavas kavurmaya birakalim
taki karemellesinceye kadar
tavadaki kavurdugumuz haricimizin icersine ocagin altini kapatip !
kalan malzemeyi ekleyip karistiralim
tuz karabiber pul biber ise arzunuza kalmis tatlandirin artik
makarnanizi haslayip süzün .hemen sicak sicaka sosunuzla harmanlayip üzerine 100 gr parmesan peynirini serpistirin karistirin .
parmesan yoksa ne yapilmali diye soranlara malesef yine tulum peyniri diyecegim
servis tabagina giderken peynir yine eslik etsin kendisine olurmu.
ne kadar bol peynir o kadar lezzet katli
afiyet olsun dualariniza talibim canlar
tarif bana ait canlar