biz yurt disindaki gurbetcilerin özlemin duydugu tatlardan bir tanesi MARAS DONDUMASI.
birde isin helal haram yanini düsünürse dondurmaya hasretiz diyebiliriz .
ben kendim evimde yaparak bu özlemi dindirmeye calisiyorum .laf aramiz da esimde derki sen bu isi beceriyorsun ;)
malzeme
1 litre süt
1 kahve kasigi sahlep
1 su bardagi toz seker
1-2 adet cam sakizi
malzeme bu kadar
diyeceksiniz ne kadar kolaymis .evet malzemeye bakilinca öyle .ondan sonraki sürec zaman isteyen bir sürec ama deger derseniz ben yaziyorum .
buyrun . kolay gelsin canlar
sütü sahlepi ve toz sekeri cam sakizini bir tencereye koyup karistirmak sureti ile muhallebi kivaminda pisirin .sogumasi icin bekletin .
bir ince kaba bosaltip buzluga koyun her yarim saatte bir karistirarak cirpin yaklasik 5-6 saat sonra dondurmaniz servise hazir
stresli bir calisma ama inanin sonuc deger ......
üzerine birde karamel tarifi vermek istiyorum .
1 su bardagi kahverengi sekeri
2 yemek kasigi tereyagini
2 yemek kasigi bali ,ocaga koyup iyice eritip karamel olmasini saglayin
üzerine 200 ml sivi krema koyup bir iki tasim kaynatin
dondurma soguk karemel sicak olarak üzerine dökün en üstüne kavrulmus file badem ile süsleyerek servis yapin
birde isin helal haram yanini düsünürse dondurmaya hasretiz diyebiliriz .
ben kendim evimde yaparak bu özlemi dindirmeye calisiyorum .laf aramiz da esimde derki sen bu isi beceriyorsun ;)
malzeme
1 litre süt
1 kahve kasigi sahlep
1 su bardagi toz seker
1-2 adet cam sakizi
malzeme bu kadar
diyeceksiniz ne kadar kolaymis .evet malzemeye bakilinca öyle .ondan sonraki sürec zaman isteyen bir sürec ama deger derseniz ben yaziyorum .
buyrun . kolay gelsin canlar
sütü sahlepi ve toz sekeri cam sakizini bir tencereye koyup karistirmak sureti ile muhallebi kivaminda pisirin .sogumasi icin bekletin .
bir ince kaba bosaltip buzluga koyun her yarim saatte bir karistirarak cirpin yaklasik 5-6 saat sonra dondurmaniz servise hazir
stresli bir calisma ama inanin sonuc deger ......
üzerine birde karamel tarifi vermek istiyorum .
1 su bardagi kahverengi sekeri
2 yemek kasigi tereyagini
2 yemek kasigi bali ,ocaga koyup iyice eritip karamel olmasini saglayin
üzerine 200 ml sivi krema koyup bir iki tasim kaynatin
dondurma soguk karemel sicak olarak üzerine dökün en üstüne kavrulmus file badem ile süsleyerek servis yapin
Off offf nasilda canim istedi simdi :)
YanıtlaSilTatil gununu iple çekiyorum,bol bol dondurmamizdan yiyecegim insaAllah :)
ellerine saglik olsun ablacigim ,
sevgiler...