selamün aleyküm
size armutlu rus pastasinin tarifini vermek istiyorum .
bu gün biraz rahatlamaya ihtiyacim olacagini düsündüm ve kendimi mutfaga attim :)
tarifin orjinalinden tabiki degistirerek farkli uygulamalar yaptim
yapmasam olmaz her zamanki gibi ;)
gerekli malzeme
360 gr un
1 pk kabartma tozu
40 gr kakao (sekersiz )
200 gr toz seker
2 yumurta
200 gr tereyag yada margarin
dolgu malzemesi
100 gr margarin yada tereyag (oda isisinda )
200 gr toz seker
1 pk vanilya sekeri
3 yumurta
600 gr labne peyniri
1 pk vanilyali puding
2 adet olgun armut
yapilisi
hamur malzemelerini hepsini bir kaba koyup varsa mikserinizin hamur ucunu takip iyice karistirin daha sonra elinizle toparlayip hamur yapin 15 dakika dinlendirin
dolgu malzemesi icin yagi, sekeri seker eriyinceye kadar cirpin. diger malzemeleri ekleyip iyice karistirin pürüssüz bir kivama gelinceye kadar bu islemi sürdürün
hamurunuzun ücte ikisini hafif yagladiginiz kelepceli kalibinizin tabanina ve kenarlarini yüksek olacak sekilde kaplayin
dolgu malzemesinden biraz koyup soyup dogradiginiz armutlari serpistirin. kalan dolgu malzemesini armutlarin üzerine bosaltin düzleyin kalan hamurunuzdan istediginiz sekilllerde kesip en üste koyun
180 derece alt üst ayarda isittiginiz firina koyup 60 dakika pisirin
pisen pastanizi biraz kalibinda dinlendirdikden sonra kelepcesini cikarip agzi kapali bir kapta muhafaza edin
afiyet olsun
Çok şık bir lezzet olmuş,ellerine saglık.Görüntüye bayıldım.
YanıtlaSilÇok şık ,çok şekil olmuş,armudun iyisini ben yemek istiyorumm:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım...